Digibetes Zorg

Patiëntgegevens, medische gegevens. In de zorgsector wordt veel privacygevoelige informatie digitaal opgeslagen en gedeeld. Het is dus van het grootste belang dat medewerkers in de zorg weten hoe ze online veilig kunnen werken. Zo voorkom je dat gevoelige gegevens door een virus of hack op straat komen te liggen. Digibetes Zorg maakt het mogelijk om de digitale veiligheidskennis van uw zorgmedewerker op peil te houden. Maar wat is Digibetes precies en hoe is het te bestrijden?

Wat is Digibetes?

Iemand met Digibetes kampt met een gebrek aan kennis en/of vaardigheden van digitale techniek. Wie niet met digitale media of computers om kan gaan, is zich tegelijkertijd niet voldoende bewust van de risico’s die het werken met ICT-systemen met zich meebrengt. Dit leidt tot een onveilig gebruik van ICT-middelen en dus tot een verhoogd risico op problemen door malware.

Symptomen Digibetes

  • Wachtwoorden op post-its of onder het toetsenbord bewaren
  • Hetzelfde wachtwoord voor meerdere applicaties
  • Op internet surfen zonder bescherming van virusscanners
  • Gebruik maken van onbeschermde openbare Wifi-netwerken
  • Verbinding maken zonder een VPN op te zetten

Gevolgen Digibetes

  • Gestolen data als wachtwoorden en gebruikers-id’s
  • Onterechte financiële transacties
  • Verlies van intellectueel eigendom als documenten of recepturen
  • Inbreuk op privacy medewerkers, klanten of patiënten
  • Reputatieschade door negatieve publiciteit

Hoe voorkom ik Digibetes?

Digibetes kan alleen worden verkomen door een verhoging van de bewustwording op het gebied van ICT-veiligheid. Hiervoor biedt Digibetes Zorg een continue Security Awareness Training. Door deze bewustwording met verschillende tools in te bedden in het werk, zijn uw medewerkers in staat digitale risico’s te herkennen, te voorkomen en te beheersen.

'Het zal mij niet overkomen'

Terwijl de dreigingen steeds geavanceerder worden en zorginstellingen steeds vaker een doelwit worden van gerichte cyberaanvallen, blijft de online veiligheidskennis van mensen vaak achter. Een te groot zelfvertrouwen is hiervan vaak de oorzaak. Medewerkers denken vaak dat het hen ‘niet zal overkomen’. Mensen vertrouwen op hun eigen online kennis, tot het moment dat het fout gaat. Het overwinnen van deze perceptie is een van de meest uitdagende aspecten van het creëren van online bewustzijn.

Heb ik Digibetes?

Er is een eenvoudige manier om te onderzoeken of u Digibetes heeft of risico loopt om Digibetes te krijgen. Voorkom besmetting met de Digibetes Check. Onze check meet de huidige stand van zaken van uw medewerkers op het gebied van ICT-veiligheid. Het legt de zwakke schakels binnen uw volledige organisatie bloot.

Voorkom Digibetes. Doe de Digibetes Check en bestrijd het besmettingsgevaar. Meld u aan op www.digibetescheck.nl.