In het nieuws: Herstellen datalekken kost gemeenten miljoenen

computer-1591018_1920

computer-1591018_1920Nederlandse gemeenten zijn jaarlijks miljoenen kwijt aan het herstellen van datalekken. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur. De overheid is in totaal zo’n 4,6 miljoen euro per jaar kwijt om problemen met verloren gegevens te repareren.

Een datalek herstellen kost gemeenten soms een paar honderd uur. In de meeste gevallen gaat het om verkeerd geadresseerde e-mails, maar ook bijvoorbeeld verkeerde e-mailbijlages of het per ongeluk publiceren van persoonsgegevens komen voor. Gemeentes zijn soms honderden uren extra kwijt om de schade te repareren.

In de eerste helft van 2017 zijn er vanuit de overheid al meer datalekken gemeld dan in heel 2016. Vaak zijn menselijke fouten of onachtzaamheid van medewerkers de oorzaak van het verlies van gevoelige gegevens. De oplossingen van het Digibetes-team helpen om mensen meer bewust te maken om zorgvuldig met gevoelige informatie om te gaan. Zo kunnen wij u helpen om datalekken te voorkomen. Weten hoe? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.