Een op vijf mensen trapt in phishingmails

3.1.1 Phishing

3.1.1 PhishingEen op de vijf mensen klikt op schadelijke links in phishingmails, Dit blijkt uit tests van beveiligingsbedrijven Fox-IT en Motiv. Veel medewerkers zijn nog alert genoeg om de nepmails te herkennen. 69% van de mensen die op een link in phishingmails klikken, vult vervolgens zijn of haar wachtwoord in. Dit zorgt dat inloggegevens direct in handen komen van cybercriminelen.

Uit onderzoek van de overheid blijkt bovendien dat maar weinig mensen moeite doen om zichzelf online te beschermen. Het is voor de overheid aanleiding om een nieuwe campagne te beginnen voor meer online zelfbescherming. Vaak zijn mensen wel op de hoogte van het gevaar van cybercrime, maar ondernemen ze nauwelijks actie om dit tegen te gaan. Zo gebruiken veel mensen dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Digibetes biedt verschillende oplossingen om het digitaal veiligheidsbewustzijn van mensen te verhogen. Via onder meer e-learning, learning apps, klassikale trainingen en webinars helpen wij uw medewerkers onder meer om phishing te herkennen, een goed wachtwoordbeleid te hanteren en wat u moet doen als u slachtoffer wordt van cybercrime. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en de oplossing(en) te vinden die bij u en uw bedrijf passen.