Bent u al ingeënt tegen Digibetes?

Voorkomen is beter dan genezen. Achter elke link kan vervelende ransomware zitten en het openen van één verkeerd mailtje kan grote gevolgen hebben. Juist omdat deze malware steeds geavanceerder en realistischer wordt, is het risico op besmetting groot. Verantwoordelijkheid nemen voor informatiebeveiliging moet een van de kernwaarden van zorginstellingen zijn.

Bewustwording

Bent u voldoende risicobewust? Kent u de risico’s en weet u welke maatregelen genomen moeten worden? Weet u waar de zwakke schakels in uw ICT-securityketen liggen? Onderzoek toont aan dat het moeilijk is om mensen bewust te maken van bedreigingen en kwetsbaarheden. Een gebrek aan bewustzijn brengt persoonlijke en zakelijke informatie waarmee ze werken dagelijks in gevaar.

Bewustwording is een belangrijk aspect. Preventiemaatregelen werken alleen wanneer zorginstellingen hun securitybeleid effectief en proactief inzetten. Pas wanneer online veiligheid binnen de vaste mindset van een organisatie valt, kan Digibetes worden aangepakt.

Doe de Digibetes Check

Met de Digibetes Check kunt u uw huidige kennis met betrekking tot digitale veiligheid testen. Via de Security Awareness App ® ontvangt uw organisatie verschillende stellingen en vragen over online security. Hiermee kunt u bepalen hoe groot op dit moment het bewustzijn op het gebied van digitale veiligheid is. Aan het einde van de Digibetes Check ontvangt u een adviesrapport met aanbevelingen van onze experts. U ziet zo meteen waar de verbeterpunten liggen en hoe u deze het beste kunt aanpakken. Nieuwsgierig? Bekijk www.digibetescheck.nl voor alle informatie. Hier kunt u zich eveneens aanmelden voor de Digibetes Check.